„Autostrade”

Romania are nevoie acerba de autostrazi in urmatorii zece 10 ani. Pentru a debloca cat de cat traficul, pentru a putea circula cat de cat normal intre regiunile tarii, pentru a nu izgoni investitorii si turistii care pun roata pe soselele noastre(vezi Top Gear) am avea nevoie de minim 400km(Muntenia-Moldova spre Ucraina) + 600km(Muntenia-Transilvania spre Ungaria) + 60km(Cernavoda – Constanta) = 1060km de autostrada.

Ce a facut statul roman? A contractat o firma americana pentru constructia autostrazii Transilvania. Deci banii nostrii, platiti de noi contribuabilii se duc in SUA(s.a. state).

Acum se ridica o intrebare fireasca: La ce nevoie de autostrazi avem, de ce nu s-a infiintat o noua companie de stat care sa se ocupe de constructia autostrazilor? Avantajele ce ar fi decurs dupa o asemenea actiune sunt evidente. Le enumar doar pe cele mai importante: costuri cu siguranta mai mici, angrenarea intregii economii Romanesti(nu americane sau a altor state) in proiectul asta mare, ne-expatrierea banilor romanesti, etc, etc, etc.

Deocamdata nu se vede licarire de speranta.(poate dupa alegeri 🙂 )

Lasă un comentariu