Fara gafe majore Crin va fi presedinte cu peste 60%

Spun asta gandind obiectiv, fara nici o simpatie fata de vreun lider politic. Si de ce spun asta?
1. Pentru ca Geona nu poate intra in turul II. Desi are in spate sustinerea celui mai mare partid politic Geoana e un candidat lejer pentru Basescu. Antonescu ar fi la fel, diferenta e ca are mai multa eleganta si carisma.

2. In turul 2 mie mi se pare evindent ca PSD-ul va sustine PNL-ul, implicit pe Antonescu. E singura coalitie care nu a fost formata(PSD-PNL) si care nu si-au lansat acuzatii dintre cele mai dure. De fapt as trece ca si alta coalitie si o alianta de genul PD-L – PSD cu prim-ministru de la PSD(dar asta e alta discutie). Oricum o sa fie negocieri la sange pentru sustinerea din turul 2. Cea mai plauzibila ar fi totusi PNL-PSD.

3. A intervenit saturatia de Basescu. Eu cred ca a pierdut o mare parte din electoratul de acum 5 ani cu unele decizii pripite. Totusi turul 2 cred ca-l va prinde lejer si asta pentru ca Geoana e cel mai slab candidat pe care putea sa-l propuna PSD-ul.

4. Pe langa sustinerea PSD pentru turul 2 mentionata mai sus, Antonescu va avea si sustinerea celoralati candidati mai mici care vor strange si ei pe la 10% din voturi in turul 1.

5. Se termina in -escu. 😀

Munciti cu spor! 😛
Sisokoki

2 Responses to Fara gafe majore Crin va fi presedinte cu peste 60%

  1. daniel v. spune:

    daca se confirma predictia ta iti dau laptopul, telefonul si soacra…

    sa-ti zic de ce cred ca nu scap de soacra:
    – politic, tipologic uman, sociologic, candidatul basescu se siteaza intre ceilalti doi (liberalul crin la dreapta, socialistul geoana la stanga)
    – indiferent cu care dintre candidati intra base in turul II, cel care iese va spune electoratului sau sa voteze cu chalengerul, nu cu base

    pana aici suntm de acord, da?

    numai ca, voturile nu se muta precum sacii de cartofi, la gramada, asa ca:
    – in varianta crin tur II (pe care o a preferi tu), geoana va transmite mesaj antibasescu dar nu vor merge toate voturile la crin; o parte, fidelii sau indragostitii de liderii PSD vor respecta indicatia, dar socialistii si comunistoizii aia acriti nu vor da o mie de ani votul unui liberal (mosierii, burghezii, lua-i-ar dracu, crin e cu patriciu, petrolul romanesc, mamaaa…); deci voturile lui geoana (iesit) din cursa sa vor imparti egal;
    – varianta geoana cu base in turul 2 e cumva similara; crin zice antibase; o parte din liberali (cei care-l urasc visceral pe base) vor vota cum zice crin; aia care insa urasc psd (comunistii, iliescu, minerii…) nu vor vota o mie de ani cu ‘prostanacul” sustiut acu de nastase si iliescu

  2. sisokoki spune:

    Laptopul si telefonul ma mai gandesc daca le iau, la soacra sunt hotarat: keep her. 😛 Oricum ramane sa asteptam pana in noiembrie rezultatul, dar voturile din turul 2 nu se vor impartin nicidecum egal(la scara mai mica eu cred ca o sa fie ceva in genul Iliescu Vadim cand toate voturile de la ceilalti s-au dus la PSD in turul 2).
    Geoana din start se stie ca nu intra in turul 2. Eu cred ca a fost impins in fata acum la alegerile astea ca porcul la taiat. I s-a pregatit intr-un fel terenul lui Nastase pentru 2014(sper ca nu gandesc prea mult si prea departe)Am sa scriu un nou post despre asta si sa argumentez totul.

Lasă un comentariu