Votez? Nu votez?

Am lansat in posturile anterioare o antiteza intre a merge si a nu merge la vot. Dupa cum am spus deja eu sustin teoria de a merge la vot impotriva argumentelor unor oameni publici importanti care sustin contrariul. Incerc sa creez prin votul meu un rau cat mai mic tarii, de aceea am si pornit un clasament al principalilor candidati la presedintie pe care ma stradui sa-l actualizez cat mai obiectiv si realist posibil.

Acum iata principalele idei contradictorii care formeaza antiteza a merge/a nu merge la vot:

1. Principalul argument pentru a nu vota este acela ca orice am alege nu ar fi diferit cu nimic fata de ce a fost pana acum(nu avem ce alege). La o prima privire asa este, DAR e clar ca nu putem spune ca Basescu si Geoana ar avea aceleasi rezultatea in politica externa, e clar ca o guvernare cu un presedinte jucator are alte rezultate decat o guvernare cu un presedinte echidistant, e clar ca Basescu si Antonescu au alte tipuri de discursuri si pe Antonescu nu l-am vedea la televizor mai mult pentru glumele sau stilul sau. Pp ca e evident acum de ce inclin in partea a doua a balantei privind aceasta chestiune.

2. Altii nu merg la vot pentru ca sunt indiferenti. DAR, voi stiti ca sunteti indiferenti cu banii vostrii? Bine, e adevarat ca si mergand la vot nu inseamna neaparat ca ai ales pe cineva care sigur iti administreaza cat mai bine banii. Dar macar poti trage un semnal de alarma prin votul tau non-conformist, prin votul tau care cere schimbarea(sau neschimbarea).

3. Unii nu voteaza pentru ca alesul i-ar putea dezamagi, chiar scarbi, DAR cu un vot corect ales nu tu esti cel care ar trebui sa aiba remuscari.

Mai astept si alte argumente pentru a merge, nu merge la vot. La argumentele pentru a nu merge la vot voi raspunde imediat cu contra-argumentele mele.

1 Responses to Votez? Nu votez?

Lasă un comentariu