Ca sa intelegeti…

…de ce ne privesc nemtii sau oricare alt popor civilizat asa cu superioritate, ca pe niste fiinte inferioare, iar atunci cand le calcam tara fac orice-i posibil sa ne alunge?
Imaginati-va ca va intra nepoftit in casa aurolaci sau niste romi nespalati. Pai i-ati primi cu bratele deschise, i-ati pune la masa? Sau imaginati-va ca mergeti voi intr-o casa murdara, mizerabila, in care nici apa curenta nu este, cu vase murdare, covoare nespalate, etc. Pai va vine sa va luati gazda in brate?
Exact asta e diferenta(daca nu chiar mai mare) la nivel de tara dintre lumea civilizata si Romania. Cand o sa pasiti prima data pe Allianz Arena, apoi pe Stadionul Dinamo, cand veti merge prima data pe Autobahn, apoi pe A1, cand veti merge prima data intr-un sat in Germania si apoi la noi la tara va veti da seama de diferenta uriasa.

…de ce la noi extra-lux-ul este mai des intalnit decat la nemti sau orice tara civilizata?
Tocmai pentru ca nu suntem o tara civilizata. Civilizatie presupune, pe langa altele, tocmai sa-ti respecti aproapele. Respectandu-ti aproapele, desi poate parea paradoxal, te va ajuta sa o duci si tu mai bine. Degeaba ai Ferrari daca nu apuci sa bagi a 2-a. Dupa felul cum primesc educatia in scoli copiii din ziua de azi, dupa programele TV din ziua de azi, dupa ce ziare se citesc in ziua de azi  in mod sigur, cu mana pe inima o spun, nici in generatia urmatoare, deci inca 30-40 de ani nu se va schimba nimic in bine in Romania.
Extra-lux-ul intalnit in Romania este o consecinta directa a lipsei de respect a unora fata de romani. Mai pe scurt: se fura ca-n codru-n Romania fara niciun pic de bun simt. Dintre cei care traiesc prin acest extra-lux in mod cert nu sunt mai mult de 10% care sa fie 100% curati.

Raspunsurile la intrebarile urmatoare intr-un post viitor:
… cum putem sa ajungem sa „concuram” cu o tara civilizata?

… cand o sa ajungem sa aibe sens macar comparatia cu o tara civilizata?

… de ce se ajunge uneori la razboi si de ce sunt necesare razboiele(gandire de ansamblu)?

… de ce credinta ne poate ajuta?(Da, credinta e f. importanta intr-o societate. Iar prin credinta sa nu intelegeti doar sa te rogi ca ti se va da, ci mai mult sa crezi si sa faci.)

2 Responses to Ca sa intelegeti…

  1. cam asa e spune:

    asa este. nu exista respect fata de cel de langa tine. asta e.

  2. O parere spune:

    Toti suntem prea preocupati sa supravietuim ( noi cetatenii de rand) ca sa mai ne gandim sa facem si ceva in privinta asta si cei care pot sa faca , cei care ne conduc, sunt prea preocupati sa isi mai aranjeze ceva afaceri sau sa se certe pe la TV.

Lasă un comentariu