Pronostic

Cu tot respectul si fara antipatii, obiectiv(atat cat poate un om fi), anticipez ca pe Mircea Geoana 2010 nu-l mai prinde nici macar la presedintia PSD-ului, presedintia Romaniei fiind doar o himera pe care nici domnia sa nu sunt convins ca o mai crede. Mintile stralucite din PSD eu cred ca stiau inca de la nominalizare ca o lupta a lui Geoana in fata lui Basescu nu va avea sorti de izbanda in absolut nici un context.

Nu cred ca are rost sa dau ca argument batalia de la Primaria Capitalei din 2004 si scorul de atunci 59%-24% (evident din primul tur), argumente mult mai puternice fiind ca demagogia si teoria lui Geoana nu au nici o sansa contra chibzuintei si practicii bine stapanite de Basescu in fata poporului roman. Chiar daca ar fi sau nu un presedinpronosticte mai bun decat Basescu nu cred ca Geoana poate sa-l doboare vreodata intr-o campanie electorala(cel putin nu in stilul celei din 2004). Poate doar sa-l consilieze atat de bine Cozmin Gusa sa-si schimbe total stilul de campanie ca sa aiba o mica sansa. Dar ceea ce nu se poate schimba este stilul personal care din perspectiva unei campanii electorale este inferior stilului lui Basescu(vezi iesirile publice ale celor doi de la Sambra oilor de acum ceva timp) si de aceea imi mentin pronosticul. Tot avantajul lui Basescu il reprezinta faptul ca este(sau pare) un om din popor, dintr-o bucata, care la prima vedere inspira incredere. Totusi 5 ani de guvernare grei cumulati cu numeroase greseli scad din capitalul sau de imagine, de aceea imi mentin si celalalt pronostic: fara gafe majore Crin va fi presedinte cu peste 60%.

PS: Daca nu-mi ies cel putin 75% din pronosticuri e evident ca trebuie si o sa ma las de jobul asta. 😀

1 Responses to Pronostic

  1. […] Inainte de toate tin sa precizez urmatoarele: citind asta(post din 1 iunie 2009) si avand in vedere ce se intampla acum in PSD e clar ca s-au indeplinit […]

Lasă un comentariu